Terugkoppeling transmurale overleggen
Vlag

Elk kwartaal is er overleg tussen huisartsen, specialisten en ziekenhuis over de transmurale samenwerking in brede zin. 

In Franciscus Gasthuis is dit georganiseerd als het HOF; dit staat voor Huisartsen Overleg Franciscus. Vertegenwoordigers van de diverse HAGRO’s en van verschillende vakgroepen en het bestuur van de Specialisten Coöperatie Franciscus (SCF) nemen deel aan dit overleg, evenals de Raad van Bestuur en de afdeling Transmurale Samenwerking.  

In Franciscus Vlietland wordt overlegd in het BTO, dit staat voor Bestuurlijk Transmuraal Overleg. Hierin participeren afgevaardigden van de huisartsencoöperatie, de ZEL, de HAP Schievliet, bestuur SCF, Raad van Bestuur en Transmurale Samenwerking.  

Klik hier voor een overzicht van de onderwerpen waarover in de eerste twee kwartalen onder andere met elkaar is gesproken. 

  • Verwijzingen met een verkorte toegangstijd; hoe hiermee om te gaan in relatie tot urgentie en capaciteit. Het verzoek aan huisartsen is om in de verwijsbrief duidelijk aan te geven waarom verwezen wordt met een verkorte toegangstijd. Aan specialisten is het verzoek om een duidelijke reden aan te geven als de VTT niet gehonoreerd kan worden en dit terug te koppelen aan de huisarts.

  • Regionale verwijsafspraken - Verwijsafspraken huisartsen - ziekenhuizen (i-pdf.com). In het BTO is gesproken over implementatie van deze afspraken in de WSD regio.

  • Aandachtspunten in het kader van transmurale samenwerking, m.n. communicatie en digitale informatie-uitwisseling.

  • Meekijk-/ meedenkconsulten en de structurele financiering hiervan.

  • STIM jaarrapportage 2023 met de trends en verbeteracties.

 Als u meer wilt weten over hetgeen besproken is, of een agendapunt wilt inbrengen voor een volgend overleg, kunt u contact opnemen met de afdeling Transmurale Samenwerking via transmuraal@franciscus.nl. Indien uw praktijk nog niet vertegenwoordigd is in het huisartsenoverleg overleggen wij graag met u hoe dit vormgegeven kan worden.