Studiereis Maastricht

Maastricht

Dit jaar organiseert Franciscus Gasthuis & Vlietland voor de 3e keer een meerdaagse studiereis voor huisartsen en medisch specialisten. Van donderdagmiddag 5 oktober tot zaterdagmiddag 7 oktober 2023 gaan wij op stap in eigen land en verkennen Maastricht. We leren over ons eigen netwerk, verdiepen ons in goede transmurale initiatieven en laten ons inspireren en uitdagen om samen te werken aan zorg van de toekomst. Reist u mee?

Samen (net)werken

Het centrale thema deze reis is ‘samen (net)werken’. En hoe we dat eigenlijk (moeten) doen. Onderwerpen die hierbij aan de orde komen zijn geïntegreerde zorg, waardegedreven zorg, zorg op de juiste plek en netwerkgeneeskunde. Voor onze gezamenlijke patiënten is het belangrijk dat wij dit met elkaar vormgeven. Elkaar kennen en vertrouwen is daarbij een absolute voorwaarde. En ook daar draagt deze reis aan bij.

Programma

Donderdag 5 oktober
• Rond 14.30 uur vertrek vanaf Franciscus Gasthuis & Vlietland naar Maastricht
• Introductieprogramma en informele kennismaking

Vrijdag 6 oktober
• Masterclass en workshop
• Feestelijk avondprogramma

Zaterdag 7 oktober
• Vervolg inhoudelijk programma
• Excursie
• Terugreis (aankomst Franciscus Gasthuis & Vlietland rond 15.00 uur)

Het programma wordt in overleg met huisartsen en specialisten ingevuld, waarbij wordt gezorgd voor evenwicht tussen inhoud en ontspanning. De afdeling Transmurale Samenwerking verzorgt de organisatie.

Kosten en accreditatie

Mede door de financiële bijdrage vanuit de Specialisten Coöperatie Franciscus bedraagt de eigen bijdrage voor deze reis € 290,00 p.p. (o.b.v. een eenpersoonskamer). Reis- en verblijfskosten zijn inbegrepen. Er worden 8 accreditatiepunten voor huisartsen en medisch specialisten aangevraagd.

Aanmelden

Er zijn 40 plaatsen beschikbaar. Huisartsen en medisch specialisten met interesse voor het thema van de reis, nodigen wij in het bijzonder uit om deel te nemen. U kunt zich aanmelden voor deze studiereis door een e-mail te sturen naar transmuraal@franciscus.nl. U ontvangt daarna een uitgebreid inschrijfformulier.

NB. Vanwege grote belangstelling is uw aanmelding pas definitief na bevestiging vanuit de afdeling Transmurale Samenwerking. Bij het verdelen van de plaatsen wordt rekening gehouden met een goede verdeling tussen huisartsen uit beide regio’s en met een brede vertegenwoordiging vanuit onze vakgroepen.